HU-1123 Budapest, Alkotás utca 53. MOM park II. emelet   

ÍNYSORVADÁS, ÍNYVÉRZÉS

 

 

PARADONTITIS, PARADONTÓZIS
A száj betegségei közül leggyakoribb az ínygyulladás, aminek folyományaként nagyon gyakran alakul ki ínysorvadás, vagy más néven paradontózis. Az egészséges száj nyálkahártyája azonban ellenáll a betegségek kialakulásának. Ha az egyensúly bármilyen okból felborul, a szájban gyulladás keletkezik.

MEGELŐZÉS
A megelőzésben fontos a helyesen végzett napi minimum kétszeri fogmosás, ezáltal a helyes szájhigiénia fenntartása. A megfelelő táplálkozás, hiszen a jó rágás elősegíti a fogazat öntisztulását, így megakadályozható lepedék és a fogkő felhalmozódása, és ezáltal az ínygyulladás kialakulása is. A megfelelő szájápolási szokásokon túl fontos szerepet játszik a megelőzésben a fogkő eltávolítás, rendszeres szűrővizsgálat és az elváltozások időben történő kezelése.

KEZELÉSE
A kezelés első lépése a fogkő eltávolítás és a megfelelő szájhigiéné visszaállítása. Ezt követi a lézeres kezelés, mely intenzív gyógyító hatású a gyulladás bármelyik szakaszában. Az ínygyulladás kezdeti stádiumában elegendő lehet 2-3 alkalom. A lézeres terápia terhességi ínygyulladás esetén is alkalmazható, mivel mellékhatása nincs, így a magzat egészséges fejlődését nem befolyásolja.